وجه تمایز با بقیه EFTرویکردها

وجه تمایز با بقیه EFTرویکردها


 

انچه رویکرد EFT  را از سایر رویکردهای حال حاضر متمایز میسازد عدم تلاش ان برای تشخیص ؛ قالبی کردن انسانها در زیر بار سنگین پاتولوژی روانی و یا درمان مراجع ست…

ما در این رویکرد فقط کمک خواهیم کرد که مراجع بخویش دسترسی پیدا کرده و خود  به تغییرات مورد نیازش دست  بزند.بی هیچ تشخیص و یا تلاشی برای درست کردن…

چنین امری مستلزم جایگاه برابر مراجع و درمانگر ؛  نگاه غیر قضاوتگرانه درمانگر و درک از تمامیت مراجع در زمینه زندگیش و عدم تلاش برای  تشخیص و درمان ست..

کاری که شاید در نگاه اول ؛ بدلیل عادت ذهنی درمانگران امری بسیار عجیب و یا غیر قابل درک برسد. هرچند که پس از اموزش و تمرین میتواند یکی از کارامدترین روشها برای تغییر ” فرد” خود را نشان دهد. انچه تفاوت اساسی رویکرد متمرکز بر هیجان  با سایر رویکردها میباشد ؛تمرکز بر باورهای احساسی فرد به جای تمرکز بر افکار و اعمال است. یعنی تمرکز بر علت به جای معلول ست

     1- هدف EFT همکاری و احترام به مراجعین است و تکنیک های درمانی فرد محور را با مداخلات درمانی سیستمیک ترکیب می کند .

     ۲- راهبردها و مداخلات تغییر از طریق تحلیل فشرده فرآیند روان درمانی مشخص می شوند.

     3- EFT توسط 30 سال تحقیق تجربی تایید شده است. همچنین تحقیقاتی در مورد فرآیندهای تغییر و پیش بینی کننده های موفقیت وجود دارد.

     4- EFT برای انواع مختلف مشکلات و جمعیت ها به کار گرفته شده است، اگرچه تحقیقات بیشتری در مورد جمعیت های مختلف و سازگاری های  فرهنگی مورد نیاز است.

     5- EFT برای زوج ها مبتنی بر مفهوم سازی پریشانی زناشویی و عشق بزرگسالان است که توسط تحقیقات تجربی در مورد ماهیت دلبستگی بین فردی

اثربخشی بر سایر مشکلات

اثربخشی بر سایر مشکلات


 این روش ابتدا برای درمان افسردگی استفاده شد. از آن زمان در عمل گسترش یافته است تا برای رسیدگی به موارد زیر استفاده شود:
1.سوء استفاده یا بی توجهی در دوران کودکی
2.اضطراب
3.اختلالات اشتها
4.شخصیت مرزی
5.مسائل بین فردی
همچنین مشخص شده است که EFT به طور بالقوه در کار با زوج هایی که دچار مشکل هستند مؤثر است